• granulocyta %

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A legutóbbi labor leletemben a granulocytia számom a megadott tartományon belül van (2,31 G/L), viszont %-osan már kevesebb, mint a minimum határérték (50-70 % a megadott normális, nálam ez csupán 36%). Ugyanez van a lymphocyta és a monocyta esetében is, számszerűen határértéken belüliek, %-ban megadva viszont kicsit alacsonyabbak, mint kellene. Utóbbi kettőnél minimális az eltérés, ezért az nem is aggaszt, viszont a granulocyta esetében az a 36% már elég alacsonynak tűnik. Háziorvosom nem mondott semmit rá ottlétemkor, én is csak utólagosan figyeltem fel erre. Az lenne a kérdésem, hogy ezek az értékek rendben vannak így, és csak akkor kellene figyelembe venni őket, ha G/l esetben is alacsonyabbak lennének, vagy vissza kellene mennem a háziorvoshoz ezzel kapcsolatban és megtalálni az okokat? Előre is köszönöm segítségét!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a grnaulocyta % témában

        Kedves Kérdező! Igen az abszolút érték fontosabb. Lehet vírus fertőzése volt. 1-2 hónap múlva meg lehet ismételni, de nem vészes, csak ne legye a granulocyta 2 G/l alatt


        Kérdés: 2017. június 23., 15:47; Megválaszolva: 2017. június 23., 16:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: