• Lépinfarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!Problémàm a következő.Novemberben egy hasi ct vizsg.soràn leletezték,hogy a lépben egy koràbbi kisebb infarktus elmeszesedett hege làtható.Elmentem belgyógyàszhoz aki azt mondta,ne foglalkozzak a dologgal,mert ez gyakori kórkép,a legtöbben észre sem veszik mert tünetmentesen lezajlik.Ettől függetlenül nagyon aggaszt a dolog.Nem volt panaszom,nem fàjt a bal oldalam,nem is ütöttem meg.Nem kellene vérhígitót szednem ezek utàn?Apukàm szívinfarktusban hunyt el,apai nagymamám tüdőembóliàt kapott.Genetikailag elöfordulhat a vérrögősödésre való hajlam?Esetleg keressek fel egy haematologust?Vàlaszàt köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a lépinfarktus témában

        Kedves Levélíró! Függ a méretétől, illetve magának a lépnek a méretétől. Emiatt önmagában nem kell vérhígítót szedni, ha van más panasza, vagy felmerül a családban a gyakoribb vérrögösödés, akkor igen, van rá vérvizsgálat, ami a hajlamot kimutathatja, de nem jelenti azt, hogy ha nincs hajlam nem lesz vérrögösödés, illetve hajlam esetén sem biztosan kell hogy legyen. Beszéljen háziorvosával.


        Kérdés: 2017. január 29., 01:35; Megválaszolva: 2017. január 31., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: