• Kevés fehérvérsejt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Nagyon aggódom gyermekem miatt,ezért szeretnék tanácsot kérni.Azzal kezdeném,hogy fiam 10 éves,tejérzékeny és asztmás beteg.Rengeteget beteg,nagyon sokat hiányzik iskolából,de ez már az oviban is így volt.Minden betegséget azonnal elkap.Most nov.12.-én be lett oltva szezonális infulenza ellen,rá 1 hétre valószínű infulenzás lett,39,2 volt a láza 2 napig,utána fulladt.Orvosunk elküldte vérvételre,és a fehérvérsejte alacsony /2,4/ezért még nem engedi iskolába.De én úgy gondolom,hogy ez évek óta így lehet,mert 3 éves korától ennyire beteges,sokat feküdt kórházban,műtétei is voltak.Aggódom hogy ennyire alacsony neki,ez mitől lehet,és lehet ezen változni?Meg fog még erősödni? Tud valamit tanácsolni,pl mit egyen stb,hogy ez változzon??? Nagyon köszönöm válaszát!!!!                                                                                                            A.Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a fehérvérsejt témában

        Kedves Kérdező!

        Az alacsony fehérvérsejtszám az influenzafertőzés egyik jele, lenyomja a fehérvérsejt számot. Ha 1-2 hét múlva ellenőrző vizsgálatra mennének valószínűleg már szépen emelkedettebb lenne. Azonban, ha akkor is ilyen alacsony érdemes elmenni egy haematologiai szakrendelésre, mert létezik olyan kórkép amelyben a fehérvérsejtszám veleszületetten alacsony.
        Amit tudok javasolni, hogy Broncho-Vaxomot vagy Ribomunylt adjon gyermekének, ezek immunerősítők, ezt háziorvosuk tudja receptre felírni. Azoknak a baktériumoknak az alkotóelemit tartalmazzák, amikkel leggyakrabban találkozik a gyermek és amelyek gennyes középfül-, arcüreg-, tüdőgyulladást okoznak, így a gyermekek szervezete ellenanyagot termel ezekkel szemben és ha legközelebb ilyen kórokozókkal találkoznak, akkor már felkészülten várja a szervezet ezeket és nem alakul ki a fertőzés vagy csak enyhébb formában. Amit tudok még javasolni a sóbarlangot vagy hegyekbe, Mátrába stb. felmenni egy kicsit, az jótékonyan hat a légúti betegségekkel szemben.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-30 10:32:20; Megválaszolva: 2009. november 30., 10:32

        Tudjon meg többet: fehérvérsejt

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 15 hónapos gyermekem a napokban kapta meg az MMR oltást. Olyasvalaki tervez hozzánk látogatást, aki nemrégiben övsömör fertőzésen esett át, de a pörkjei már leszáradtak és a fájdalmai is megszűntek. Rejthet-e kockázatot a...
        kisfiam koraszülött volt 34 hétre született és a koponya UH-nál a következő van a papírján a frontális kamraszarv mellett bal oldalon 3-4 mm nagyságú subependymalis cysta látható, bal oldalon a nucleus caudatus-fejben kb 4 mm nagyságú...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy mostanában mikor a párommal együtt vagyunk, az együttlét közben a hüvelyemben égető, reszelő, dörzsölö érzés, mintha nem lennék elég nedves, holott nedves vagyok. Emellett...
        Tisztelt orvosno! A ket es fel eves kisfiamnak allandoan kattos es pattog a valla amikor felveszem az olemben. Ugy erzem mintha kijon a helyerol (kattog) es utana amikor meg eleresztem vissza ugrik legalabbis azt hiszem. A gyerek nem panaszkodik fajdalomrol...
        Tisztelt Hölgyem/Uram. A kisfiam (10hónapos) ma reggel nagyon megütöttem a jobboldalt a fejét eleset.Hangulata a szokásos nem aluszékony nem étvágytalan.Viszon a halántéka belilult nem tudom érdemes-e korházba menni.Válaszát előre is...
        Arról van szó,hogy szinte minden héten egyszer megyek úszni az osztályommal és minden úszáskor egy idő után(rövid idő után) borzasztóan görcsölni,fájni kezd a hasam,és ugyan tudok levegőt venni, de attól csak még rosszabb lesz. Máskor is...
        Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy az 5 éves kisfiam 1 hónappal ezelőtt himlős volt, azóta nagyon csúnyán köhög. Szedett erigon szirupot,aztán acc100-at múlt héten ceclort és mucoprontot,most pedig sumsumetrolint.sajnos az állapota...
        Kedves doktor ùr/nő! Az lenne a kèrdèsem mi ez:egy hete 40fokos làz,nem eszik,nem iszik,egèsz nap alszik( 23ès fèl óràt),teste tűzpiros,kiütèses,vizelete nincs,hàmlik a feje.bedagadt ès eltorzult az arca.kèrem sos segìtsenek!köszönöm!
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő dologban szeretnék segítséget kérni. Az 5 éves kisfiam kezén minden körmön 2 db vízszintes irányú párhuzamos tompa fehér színű csík (1-2mm vastagok) van,amely a körmön széltől szélig ér.A...
        Üdv 17 éves vagyok 167cm 78kg de sportolok es dohányzok az lenne a kerdesem hogy lehetséges e,hogy a dohányzás miatt nem növők vagy lehetseges e még hogy növők.Azt szeretném hogy legalább az átlag magaságot elérjem.Válaszukat előre is...
        Tisztelt Doktornő! Kisfiam (15hó)vírusfertőzésen esett át, gyermekorvosunk diagnózisa szerint herpangina. A baj csak az, hogy, bő egy hónappal ezelőtt ugyanezen tünetekket már produkálta, akkor orvos csak utólag látta mert pont a karácsonyi 5...
        Tisztelt Doktor No/Ur! 10 honapos kislanyomnak mar egy hete csorog az orra. Eleinte viz formaju valadek volt, de mostmar vastagabb. Nem kohog es laza sincs, de bujik a foga. Egy honapja legcsogyulladasa volt, hurutos kohogessel, ami sumetrolinnal, majd...
        Hetfotol a lanyam hojagos himlos es sost kezdnek leszaradni csak elkezdett fajni a bajobb szeme es homalyosann lat ,kohog is nagyonn fojik az ora is a szeme piros is Mi tevo legyek? megy a hasa is.Neki vam mastocitozaja borbetegseg mar kiskoratol ^ honaptol
        Tisztelt Doktornő! Kisfiam most múlt 5 hónapos. A napokban köhögött, ezért elvittem a gyermekorvosunkhoz. Ő azt mondta, piros a torka és írt fel neki suspensio terpinit, meg Ospamax-ot. Korábban úgy tudtam, hogy csak Ambroxol adható...
        Kedves doktornő! Két éves kisfiamat a végbél tájékán lévő, enyhén váladékozó sipoly miatt műtötték 2015 január 6-án. A szakorvos elmondása szerint felületi sipoly volt, nem mélyen végződött, végbélhez sem csatlakozott. A műtétet...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Kislányom 3 hónapos státuszán kiderult, hogy 4700g amit a doktornő kevésnek vélt tápszert javasolt, de Alíz jól lakik az anyatejjel, ha abból többet próbálok neki adni azt is visszahányja így én a tápszert...
        Tisztelt Doktor Úr! Kedden a hàziorvosunkhoz mentem el influenza gyanuval. Akkor még láztalanul, aztán aznap délutánra lázas lettem szédültem a magas láztol(39felleti lázam volt), csütörtökön még nem volt 38,3 fok feletti lázam de...
        Kedves doktornő! Olyan problémánk van hogy a 4 éves kislányom nem pisil kb.12 órája. Tegnap voltunk a házi orvosunknál, mert nagyon csúnyán köhög meg folyik az orra.Írt neki Cefzilt, c-vitamint,Cetirizin cseppet és éjszakára Sinecod cseppet....
        Mitől lehet ez az érték ilyen magas? A fáradékonyság ,alvatlanság. Gyermek koromban volt egy olyan szívbetegségem amiben a tüdő és a szív közti ér nem volt lezáródva,de gyakorlatilag elnőttem.
        Tisztelt doktornő!A kisfiamnak(Ő 8 éves)Sokszor fáj a hasa.Tele van levegővel.Most jelenleg 5 napja megy a hasa,diétázik laktív-ot iszik minden reggel(3 napja).De minden délelött 3 hasmenés olyan mint a víz,azután semmi,másnap megint...