Mire utal a túl magas gapa érték

Haematológusnál jártam, mivel a FVS szám12-15 ezer rendszeresen magasabb az értékeknél hónapok és évek óta. Vérvételre küldtek és a GAPA értékem 250. Különösebben azóta nem történt semmi, controll vizsgálatokra járok, de nem léptünk tovább.Tulajdon képpen azt szeretném tudni mitől lehet ilyen magas a GAPA szám mire utal és mi lenne a további teendő? A doktor úr azt mondta egyenlőre várjunk és majd csontvelő vizsgálatra kerülhet sor. Igazán meg vagyok ijedve és nem tudom mire gondoljak. Tartok a további következményektől! Bővebben szeretnék tudni ezekről a próblémákról.Nem szeretném, ha rákos lennék. Kérem nyugtassanak meg. Köszönettel: Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza fehérvérsejt témában

Kedves Kérdező! Gyulladás, immunrendszeri folyamat is okozhat ilyen eltérést, nem kizárólag hematológiai megbetegedés. Érdemes esetleg góckutatást végezni, akár ismételten is, mert enyhe problémára nem mindig derül fény az első vizsgálatnál. /fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, hasi ultrahang, fogászat stb./ Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. május 29., 21:26; Megválaszolva: 2012. május 31., 21:49
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Oltás és limfocitaszám
Tisztelt Doktornő! A két utolsó /tavaly decemberi ill.idén februári/ vérképemen a limfocitaszám emelkedett. Decemberi: limfocita 3,50, FVS...
Leiden/Covid vakcina
T. Doktornő! 12 éve diagnosztizálták nálam a Leiden mutáció homozigóta formáját, amire napi 1 tabl. Aspirin protectet szedek. Melyik vakcinával...
Laborlelet értelmezés
Kedves doktornő! Nem tudom, hogy a legilletékesebbnek lett e címezve a kérdésem, de teszek egy próbát. Nefrológiai kivizsgáláson voltam...
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett