• Füldugulás73

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az alábbi problémámra kérnék választ: kb.2-3hete megfázásos betegség után a bal fülem bedugult picit néha fájt ritkán valami váladék is távozott minimális. Fül-orr gégész AUgmentint adott plusz orrcseppet 1 hét múlva semmit nem javult így Zinatot kaptamm és CT-re beutalót. Ő középfül gyulladásra gyanakszik amit nem érti miért nem javult. Tüneteim még az elmúlt 1 évben többször volt ez a fülem bedugulva /de akkor csak pár napig/mindig fülkürthurutra gondoltak és magától megszünt.Néha barna bűzös váladék is volt de kitörlés után rendeeződött Most folyamatosan be van dugulva erős fújás vagy. Orrbefogásnál préselés közben sípol is ami dobhártya sérülésre is utal. Mi okozhatja a tüneteimet,kell komoly betegségre/daganat/ gyanakodni vagy komoly műtétre. A panaszaim enyhe fájdalommal jár néha és ritkán szédelgek kicsit? Ez normális? Pár éve BPPV-t diagnosztizáltak akkor is a bal oldalam volt problémás. Milyen kezelést lehet még kapnom, várható a spontán gyógyulás ha tényleg a középfülbrn van a problémám? Köszönöm válaszát Zizi

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a füldugulás témában

        Tisztelt Asszonyom! A visszatérő fülfolyás, halláscsökkenés, lyuk a dobhártyán a krónikus középfülgyulladás három fő ismérve. Ennek megoldása műtét, a CT azért kell, hogy egyfelől az anatómiai viszonyokat, másfelől a krónikus gyulladás egyes ritka, tumorszerű kiújulásra hajlamos fajtáit előrejelezze. Valódi daganat a középfülben ritka, nem is fönti tünetekkel jár. Összefoglalva szinte bizonyos, hogy tympanoplastica vár önre.


        Kérdés: 2017. április 09., 14:50; Megválaszolva: 2017. április 13., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: