• Nátha-repülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A következőkben szeretném segítségét kérni: Munkámból adódóan az elmúlt 1,5 évben sokat utazom repülővel(havonta többször,8-10 órás utakra is). A fülem jól viseli a repülést,egyszer volt probléma,amikor külföldön megfáztam(építészettel foglalkozom,így sokat kell szabad levegőn/huzatban lennem) és középfülgyulladással kellett hazarepülnöm,ami nagyon fájdalmas volt. Szerencsére rendbe jött a fülem,de eléggé félek már egy kis náthával is a repülőre ülni. Beszereztem speciális füldugót,háziorvosom pedig azt javasolta,hogy Nasopax orrspray helyett(azt szoktam magammal vinni) inkább Mometason Sandoz orrspayt használjak ilyen esetben.Érdemes kiváltanom,valóban gyorsabban segít? Ezenkívül külföldi honlapon olvastam egy un.Ear-Popper készülékről.Mi erről a véleménye?Segíthet ha náthásan,repülőn használjuk? Köszönöm szépen válaszát!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Egyenlítés témában

        Tisztelt Hölgyem! A füldugó semmit sem ér, a szteroid pedig nem segít azonnal. Szerintem ilyenkor valami hagyományos orrspray (pl. Nasic) kellene, amit az út közben többször kellene használni, sokat inni a le és fölszállás alatt, valamint mindkét orrnyílást egyszerre befogva egyenlíteni, vagyis levegőt fújni a középfülbe.


        Kérdés: 2017. január 25., 15:56; Megválaszolva: 2017. január 25., 18:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: