• Hormonális betegsègre utalhatnak a tünetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/nő! 28 èves vagyok. 158cm/85 kg. Túlsúlyosnak mondható. Kb 15 èves korom óta küzdök a pattanásokkal főkènt az arcomon. A legaggasztóbb ami zavar hogy az elmúlt 2 èvben folyamatosan ritkul a hajam az egèsz fejemen de főkènt fejtetőn látványos. Kimondottan stresszes èletet èlek az utóbbi 2 èvben. Az ètrendemre se figyeltem rendesen,összevissza eszem.keveset mozgok. Másik problámám mèg h az elmúlt èvben megjelentek erős fekete szőrszálak a hasam alján,a melbimbóim körül valamint az államon ès gyengèn bajusz területen. Nagyon zavar az erős hajvesztèsem mert kb a hajam majdnem felèt elvesztettem. Vannak rövid új hajszálaim de kevesebb nő mint ami kihullik. Próbálkoztam vitaminokkal gyógynövènyes samponokkal de nem igazán váltak be. Kb 1 ève voltam vèrvètelen pajzsmirigyre az èrtèk mèg határon belül de csak 2 pontal a az alsóhatárt súrolta. Èrdeklődnèk hogy a tünetegyüttest figyelembe vève lehet e szó hormonális problèmáról? Ha igen kezelhetö e ès a règi hajtömegem visszanőhet-e mèg valaha?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hajritkulás témában

        Tisztelt kérdező! Leginkább PCOS szindróma gyanúja merül fel a tünetek alapján. Keressen fel endokrinológust és javaslom hogy váltson életmódot. a helyes táplálkozás és a testmozgás fokozása sokat javíthat a panaszokon.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. július 19., 18:55; Megválaszolva: 2017. július 24., 15:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: