• PCOS és hormonszintek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, PCO szindrómám van 8 éve, szerencsére már van egy 4,5 éves gyermekem. A problémám az, hogy Szigorú diétát és edzéstervet tartok ennek ellenére krónikus fáradtsággal, lehangoltsággal, szőrösödéssel, hasi hízással, hajhullással küzdök. Nemrég a szemöldököm elkezdett hullani ezért csináltattam egy teljes körű hormon labort, pajzsmiriggyel kiegészítve. Orvosom nincs így Önt kérdezem , mi a véleménye a leleteimről? Szükséges e további kivizsgálás illetve szakorvos felkeresése? LH 11,96 U/L follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l ovulációs fázis : 19,18 - 103,03U/l luteális fázis : 1,20 - 12,86 U/l posztmenopauza : 10,87 - 58,64 U/l FSH 6,28 U/L follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L ovulációs fázis : 4,54 - 22,51 U/L luteális fázis : 1,79 - 5,12 U/L posztmenopauza : 16,74 - 113,59 U/L Prolaktin 514,7 mIU/L Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5 Ösztradiol 118,5 pmol/L follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l posztmenopauza : <73,42 pmol/l Progeszteron 2,0 nmol/L follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l Tesztoszteron 1,6 nmol/L 0,4 - 2,6 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Glükóz 5,1 mmol/L 3,5 - 6,1 Magnézium 0,93 mmol/L 0,77 - 1,03 Vas 13,1 µmol/L 10,7 - 32,2 Transzferrin 2,6 g/L 1,7 - 3,4 Transzferrin telítettség 20 % 16 - 45 Teljes vaskötõ kapacitás 65,3 µmol/L 42,8 - 85,6 TSH 2,639 mIU/L 0,400 - 4,000 Szabad T4 13,05 pmol/L 7,75 - 15,21 Szabad T3 6,48 pmol/L * 3,80 - 6,00 Anti-tireoglobulin <0,9 U/mL 0,0 - 115,0 Anti-TPO 3,7 U/mL 0,0 - 9,0 --------------------------------------------------------------------------------------------- Köszönettel: Diána

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Policisztás ovárium szindróma témában

        Tisztelt kérdező! A vérvétel időpontjában levő ciklusnap ismerete fontos lenne a nemi hormonok értékeléséhez. A többi értéke sem rossz. Jó lenne ha a diéta tartása menne. Ha szükséges segítséget kérhet dietetikustól.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. július 04., 13:04; Megválaszolva: 2017. július 08., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: