• Adhatok e az autista kisfiamnak joghurtot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elvegeztek egy intollerancia tesztet,mi szerint a kisfiamnak semmit nem szbad enni ,amit eddig hajlando volt megenni,sajnos a tejtermekek is 3 plusszosak,kiveve a joghurtot es az amerikai sajtot,ezek egyetlen plusszt sem kaptak.Az autistaknal alltalaban a tejfeherje okoz gondot,igy a dietetikus tanacsara,kihagytam az etrendjebol.Sajnos erre a kisfiam ugy reagalt ,hogy szinte egesz nap kiabalt es megallas nelkul rohangaszott ,egy het utan a helyzett meg azzal sulyosbodott hogy kb 10 percenkent elkezdett szelentgetni.3 hetig vartam ,de mivel semmi sem valltozott ,ujra kezdtem adni a joghurtot.Naprol napra nyugodtabb lett.Sajnos meg mindig gyakoriak a szellentesek es gyakran kiabal.Adhatom e tovabbra is a joghurtot vagy esetleg tud valamilyen gyogyszert ajanlani?Probiotikumot mar probaltam,de nem valltozott semmi tole.Az orvosunkhoz is fordultam mar ,de o nem tudott tanacsot adni. :( Elore is koszonom!

        Dr. Plósz János válasza a táplálékallergia témában

        Leírása alapján nem egészen világos, hogy milyen tesztet végeztek el, és mi volt az oka, hogy vizsgálni kellett. Laktóz-intolerancia esetén a asavanyított tejtermékek fogyaszthatók (sajtok, kefírek), tejfehérje allergia esetén azonban minden tehéntej-származék panaszt válthat ki. A fokozott gázképződés emésztési zavar jele lehet, a pre- és probiotikum tartósabb használata erre jó megoldás (pl. Progastro Kid)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 13:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 13:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: