• Gyomorfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr úr ! Január óta tartó gyomorfajásom van ami étkezésre néhány enyhül néha erősödik .Gyakorlatilag egész nap faj megállás nélkül . Ha lefekszem akkor enyhül vagy teljesen elmúlik. 2 gyomortükrözésen voltam ahol mindent rendben találtak . Kivéve a Coliakiat. Tartom a diétát 3 hónapja a vereredmenyem be is igazolta, hogy a diéta sikeres . Hasi Ct, ultrahang, pajzsmirigy, háti Mr minden minden negatív . Számtalan gyógyszert kaptam reflux ra ami nincs is ! Gyomorürülés serkentő valamint gyomornyalkahartya védő szereket. Jelen pillanatban infuzioban kapok vasat, mert a felszivódási zavar miatt kialakult egy vashianyos vérszegénység. Önnek van esetleg valami javaslata, hogy merre keresem a gyomorfájás okát ? Ez így hónapok óta elviselhetetlen már. Előre is köszönöm válaszát .

        Dr. Plósz János válasza a gyomor fájdalom témában

        Leírása alapján nem biztos, hogy a gyomorban van a panasz oka. A gluténmentes diéta tartása mindenképp elsődleges. Ha testhelyzet-változtatásra szűnik a fájdalom, felmerül bennem, hogy nem-e a vastagbél megtöretése a probléma forrása? Erre igazán gyógyszeres terápia nincs, a hasfali tónus javítása, gerinctorna, a hasfali izomzat erősítése, a bélmotilitás javítása (bő folyadék- és rostfogyasztás, probiotikumok) segíthet ez esetben.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. május 17., 07:53; Megválaszolva: 2017. május 18., 07:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: