• Priznic

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megtudni a vizes borogatás helyes alkalmazását, használhatóságát. A lázas betegnek meleg tea, vagy hűvös priznic való? Várom segítségüket, köszönettel előre is!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a lázcsillapítás témában

        A lázas betegnek alapvetően a testhőmérsékletét kell csillapítani, mellette a folyadékot pótolni langyos folyadékkal. Az első lépébn vegyen be gyógyszert, ha ez nem elég, fizikai módszerek jönnek szóba. Hűtőborogatáskor (priznic)egy langyosvizes lepedőbe kell a nyaktól lefelé a teljes testet becsavarni, efölé pedig egy száraz réteget tegyünk. Negyedóránként, vagy a lepedő átmelegedésekor cserélni kell.A hűtőfürdőnél a beteget kellemesen meleg vízbe ültetjük, majd fokozatosan hideg víz hozzáadásával hűtjük a fürdővizet, amíg a testhőmérsékleténél hűvösebb, langyos nem lesz, kb. 29-30 fokos. addig kell végezni, míg a teshő 38 fok alá nem megy.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 24., 11:18; Megválaszolva: 2010. október 25., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: