• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! egy nap rosszul lettem remegtem rázott a hideg és szédültem. csináltattam egy vérképet mert már 10 éve nem vettek tőlem vért. a vérképem az orvosom szerint jó, lehetséges hogy leesett a vércukrom mondta és ennyi volt. De miután itthon megnéztem az eredményeket észrevettem hogy a vasat nem vizsgálta meg és a hemoglobin A1c:3,8% ami szerintem alacsony. A vizelet üledékben laphámsejtek baktériumok vannak. továbbra is néha elgyengülök és rosszul vagyok. nem tudom mit tegyek és kihez forduljak.Válaszát előre is tisztelettel köszönöm.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a hbA1C témában

        Kedves KÉrdező! A HbA1C értéke valóban alacsony, ennek sok oka lehet, pl az hogy a vércukorértékei alacsonyabbak. Ennek megfelelően mindenképpen érdemes lenne elmenni diabetológiára, hogy részletes kivizsgálása legyen. Addig is érdemes sok apró étkezést bevezetnie, ami segít abban, hogy a vércukorszint folyamatos utánpótlást kapjon. Ez lehet minden további nélkül elhúzódó szénhidrát (pl pogácsa, zsemle, kifli, kenyér, édes péksütemény)


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. október 20., 14:01; Megválaszolva: 2010. október 21., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: