• Izomsorvadás???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 5 hónapja szültem, szoptatok. A 11 kg, amit a terhesség alatt híztam gyorsan lement rólam és még pluszban 1-2 kg is. Pár napja vettem észre, hogy a jobb combom felső részén egy sávban szinte egy lyuk lett, olyan, mintha ott elsorvadt volna ott egy izom. Először azt gondoltam, hogy a sok fogyástól és a mozgás hiányától van, mert striák is keletkeztek körülötte, meg a másik lábamon is, de egyre jobban aggaszt a dolog. Aztán kiderült, anyukámnak is van egy hasonló, csak neki a térde felett, a comb alsó részén, néhány éve alakult ki. Egyébként nem szedek semmilyen gyógyszert, egyéb problémám nincs. Ön szerint mi lehet ez? Így fog maradni? Esztétikailag nagyon zavaró számomra. Most elkezdtem edzeni kicsit, hátha segít... Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a comb témában

        Tisztelt Kérdező! Az izomsorvadás kizárható. Sokkal valószínűbb, hogy a fogyás kapcsán a bőr alatti zsírszövetben zajló változások következménye a látható elváltozás. Az edzés mellett figyeljen oda a bőr hidratálására és masszírozza az érintett területet. Kérje kozmetikus vagy bőrgyógyász segítségét.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 21., 10:00; Megválaszolva: 2010. július 23., 08:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: