• Szédelgés, gyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kürülbelül 3-4 hónapot szenvedtem pánikbetegségben, az orvos felírt nekem szorongáscsökkentőt, (Spitomin) és antidepresszánst (Asentra) fél éven átt szedtem ezeket a gyógyszereket, és a rohamok fokozatosan elmúltak. a gyógyszert sajnos hirtelen hagytam abba, egyik napról a másikra. (nemtudom hogy ez mennyire van hatással a panaszomra, amit lentebb említek.) (csak este kellett szedvem mindkettőt) kb 4 hónapja nem szedem a gyógyszereket, nicsenek pánikrohamaim, de a nap folyamán szokatlanul gyengének érzem magam, és nagyon enyhén szédegek. amikor felállok a székről lassan, minden alkalommal nagyon megszédülök. (vérnyomás csökkentőt is szedek már 3 éve) hogyanis tudnám kifejezni amit a nap folyamán érzek... olyan érzésem van kb óránként percekre, mintha valamiféle tudatmódosító szer kerített volna hatalmába. pl: maruhuana. de nagyon nagyon enyhén a szédelgés mellé.. olyasmi mintha álmodnék abban a pillanatban. mintha megszűnt volna a dongolkodásom. egy pillanatra. nagyon kellemetlen. dolgozni is félek elmenni a balesetveszély miatt.. a kérdésem azlenne hogy mi válthatja ki ezt az állapotot. előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szédülés témában

        Akár a gyógyszer hirtelen megvonása, akár belgyógyászati (vérnyomásprobléma, vérszegénység, stb.), idegrendszeri ok is állhat a háttérben. Elsőként egy rutin fizikális vizsgálat és labor javasolt a háziorvosnál, ezek eredményétől függően lehet további kivizsgálásokra menni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 06., 16:03; Megválaszolva: 2010. július 07., 17:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: