• Bőrprobléma vagy egyéb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg orvosok.

        Egy furcsa kérdésem lenne. Nemrég tapasztaltam, hogy a borom egyes részein, leginkabb felkaron erződik, furcsa szaga van... Azért érdekes mert fürdés után is érződik és sose volt még ilyen. A szag nem büdös, de attol még kellemelen kicsit édeskés és hol erősebben hol kevésbé érződik... Talán valami bőrbetegségem lenne vagy az ételek miat jön ki.... olyat is halotam hogy a fűszeres ételektől jön ki egy jellegzetes szag este az emberből... dehát eddig is fűszeresen ettem és semmi baj nem volt. Meg hát fürdés után is mint mondtam jelen van..... Nincsenek se kiütések a bőrőmön se foltok se szokatlan elváltozások. Azon kívül h a hátam hámlik mert leégtem egyszer a napon. Kérem segitsenek ha tudnak.

        Előre is köszönöm válaszukat.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szag témában

        Kedves Kérdező!

        Egyes ételek, italok, anyagcsere-betegségek, stb. okozhatnak olyan kémai anyagkiválást a bőrön, melynek jellegzetes szaga van. Tekintettel arra, hogy ez nem bőrgyógyászati probléma, azt javaslom, hogy a háziorvosától kérdezze meg, hogy mire utalhat ez érzett szag, esetleg ő a kivizsgálást iletően is tud megfeleéő információval szolgálni, mert fizikális vizsgálat során be tudja az adott szagot azonosítani.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Koór Sándor
        urológus

        Dr. Koór Sándor

        Kérdés: 2010-06-07 13:33:42; Megválaszolva: 2010. június 07., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...