• Laboreredmény: mire lehet következtetni ebből az eredményből?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!

        Labor eredményemen a következő eredmények nem voltak jók:

        Koleszterin: 3,4

        HDL chol direct 0.84

        Triglicerid 3.03

        Vizelet üledék 2-3 FVS,OX.KRIST.,BAKT

        Milurit 300-at szedek naponta 1X1-et kb 4 éve, mert előtte 3X volt vesekövem.

        Zöldséget, gyümölcsüt, halat, szárnyast, krumplit, rizst, főzeléket eszem, hetenet 1X zsírosabbat, álltalában hétvégéken.Hiába diétázom, a súlyom 89 kg, a hasam kemény, puffadt.

         

        Kérdésem az lenne, mire lehet következtetni ebből az eredményből?

         

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        Üdvözlettel!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező!

        Az össz koleszterin értéke normális, így nem kell aggódni, hogy a HDL minimálisan alacsonyabb. A magas triglicerid miatt inkább érdemes odafigyelni a  táplálkozásra, a heti egyszeri zsíros ételt is kerülje, a bevitt szénhidrátokat csökkentse (pl. a krumplit, rizset), kezdjen olyan diétába, melyet táplákozási szakértő állít önnek össze.

        Az oxalátkristályok jelenléte a vizeletben figyelemre méltó, javasolt az oxaláttartalmú ételek kerülése és bő folyadékfogyasztás.



        Kérdés: 2010-05-17 13:56:16; Megválaszolva: 2010. május 17., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: