• Mi lehet a betegségem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Kb.4-5 hónapja szerintem a gyomorból feszítő érzést érzek. A feszítés a mellkasomban és a hátamban érződik. Nagyon nehezen veszem a levegőt. Szinte a beszéd is fáraszt. Voltam tüdőgondozóban is kaptam Symbicortot, nem jobb vele. Labort is készítettek szinte csillaggal jelzett sincs. Voltam gyomorröntgenen savas nyálkahártya gyulladást érzékelt. Ultrahang sem mutatott elváltozást, EKG vizsgálaton is voltam az is jó volt. Szinte mindíg érzem " mintha elnyomná a lelkem valami. A torkom olyan aszthmás jellegű.A helicobaktérium tesztet is megcsináltam az is negatív. Sajnos a gyomortükrözéstől nagyon félek . A gégetükrözést is csak érzéstelenítéssel birtam ki, ott sem találtak semmit. Savlekötőt kaptam sajnos ezzel sem jobb a közérzetem.Nagyon nehéz légzéssel van a savas érzés. Várom kedves válaszát. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az alapos kivizsgálás a szervi eltérést kizárta, így panaszai hátterében legnagyobb valószínűséggel a stressz áll. A nyelőcső reflux kizárása miatt a gyomortükrözés mindenképpen szükséges. Ez egy nagy biztonsággal, rutinszerűen végzett bevatkozás. Sajátítson el stressz kezelési és relaxációs technikát. Igyon elég folyadákot, legyen napi 5 étkezés. Fogyasszon pro- és prebiotikumokat. Életmódváltás is szükséges, hiszen inkább funkcionális okora vezethető vissza a panasz, azaz nincs szervi eltérés.



        Kérdés: 2010-05-13 10:35:38; Megválaszolva: 2010. május 13., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: