• Mi lehet a betegségem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Kb.4-5 hónapja szerintem a gyomorból feszítő érzést érzek. A feszítés a mellkasomban és a hátamban érződik. Nagyon nehezen veszem a levegőt. Szinte a beszéd is fáraszt. Voltam tüdőgondozóban is kaptam Symbicortot, nem jobb vele. Labort is készítettek szinte csillaggal jelzett sincs. Voltam gyomorröntgenen savas nyálkahártya gyulladást érzékelt. Ultrahang sem mutatott elváltozást, EKG vizsgálaton is voltam az is jó volt. Szinte mindíg érzem " mintha elnyomná a lelkem valami. A torkom olyan aszthmás jellegű.A helicobaktérium tesztet is megcsináltam az is negatív. Sajnos a gyomortükrözéstől nagyon félek . A gégetükrözést is csak érzéstelenítéssel birtam ki, ott sem találtak semmit. Savlekötőt kaptam sajnos ezzel sem jobb a közérzetem.Nagyon nehéz légzéssel van a savas érzés. Várom kedves válaszát. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az alapos kivizsgálás a szervi eltérést kizárta, így panaszai hátterében legnagyobb valószínűséggel a stressz áll. A nyelőcső reflux kizárása miatt a gyomortükrözés mindenképpen szükséges. Ez egy nagy biztonsággal, rutinszerűen végzett bevatkozás. Sajátítson el stressz kezelési és relaxációs technikát. Igyon elég folyadákot, legyen napi 5 étkezés. Fogyasszon pro- és prebiotikumokat. Életmódváltás is szükséges, hiszen inkább funkcionális okora vezethető vissza a panasz, azaz nincs szervi eltérés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-13 10:35:38; Megválaszolva: 2010. május 13., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...