• Mire utal a GPT érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        46 éves vagyok, a laboreredményemben 57 U/L értéket mutat a GPT (ALAT) szint. Mi ez az érték és milyen problémát okozhat? Emellett az MCV érték 97.6 fl és a Húgysav is magasabb (459 umol/L) értéket mutat a normálisnál. A vérnyomásom kicsit magas (145/90) és egy kis túlsúlyom (10kg) is van .

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        A GPT egy májenzim, aminek emelkedése a máj megbetegedésire jellemző. Ez az emelkedés azonban semmiféle eltérésre nem utal, mivel minimális. Sokkal lényegesebb a húgysav szint. Ez már Öntől diétát igényel. A magas húgysavszint idővel szív- és érrendszeri betegségeket, ízületi gyulladásokat tud okozni. A leglényegesebb a húsok, fehérjében gazdag ételek csökkentése az étrendben. Mindenképpen kontrolláltassa, és keresse fel háziorvosát is.



        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-02 17:33:31; Megválaszolva: 2009. december 02., 17:33

        Tudjon meg többet: laboreredmény
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr! 4 évig lindynette 20 fogamzásgátlót szedtem. 2 hónapja abbahagytam mert nem volt párom, azóta egyszer rendben megjött a menstruációm. Újra szeretném kezdeni, megmaradt még 2 levéllel. Szükséges orvosi vizsgálat vagy...
        Tisztelt Címzett! Lombik programban veszek részt, Et+8 nap erős görcsös vérzésem jelentkezett, valószínűleg nem tapadt meg.Forduljak orvoshoz, vagy 3 hónap pihenő? Mi az oka progipótlás ellenére a korai vérzésnek? Dné
        Tisztelt Doktor Úr! A követező tüneteket tapasztaltam az elmúlt időszakban. - enyhe égő, nyomó, szúró érzés a végbél tájékán, elsősorban üléskor - székelés után és lefekvéskor is időként lüktető érzés a végbél körül -a...
        Tisztelt Doktor Úr! Hajhullással fordultam az orvosomhoz, aki elküldött allergia tesztre. Az IgE teszt a következőket mutatta alacsony szinten( 0,72-3,59 kU/l) allergiás vagyok a földimogyoróra, mogyoróra,kókuszdióra, mandulára,zellerre,...
        Tisztelt Doktor úr, A problémám augusztusban kezdődött. Nagyon felpuffadt a hasam és rosszul voltam, ami máig tart.Ehhez még székrekedés vagy híg széklet társul,és általában csak 2-3 naponta van székletem. Egy sor negatív eredmény után...
        Tisztelt Doktor Úr !! 29 éves fiatal ember vagyok ! Több mint 4 éve gyomor tükrözés során savas refluxot állapítottak meg nálam ..Rabyprex tablettát írtak fel rá amit több mint négy éve szedek .... Most jelenleg Rabemant szeded napi 1 szem...
        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos mindig gátlásos voltam a székletürítés és a távozó szelek tekintetében, ez azonban egyéni nehézségeken és kínosabb szituációkon kívül eddig semmilyen problémát nem okozott. Nem tudom, ezt hogyan tudnám...
        Tisztelt Doktor Úr! Ha növényi eredetű olajat, zsiradékot fogyasztok (pl. dió, mogyoró stb.), akkor először enyhe fájdalmat érzek a jobb mellkasomban, azután (néhány óra mulva) a szememmel "szivárványt" látok (ez kb. fél óráig tart),...
        Tisztelt Doktor úr! Már írtam önnek a közelmúltban egy kérdést, melyet meg is válszolt. Elküldöm, hogy lássa az előzményeket: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/haspuffadas/139650 December elsején hagytam abba a Normixot. Azóta...
        Kedves Doktornő! Férjem 10 éve nem volt laborban, unszolásomra a héten elment."Csillagos" eredményei: zárójelben a helyi labor ref.tartományai szerepelnek. LDL koleszterin 6,1 (1,8-3,9 ref.tart),össz.koleszterin 8,06 lett(3-5,2). GGt érték 86...
        Tisztelt Doktor úr! Tegnap este szeretkeztünk a barátommal és mielőtt elment volna észrevettük, hogy elszakadt az óvszer. Előváladék talán már lehetett. A ciklusom 23. napja volt, így elméletileg nem termékeny nap, mégis mindenki azt mondja...
        Tisztelt Doktornő! Már kérdeztem egyszer öntől, ezúton is köszönöm a válaszát! A gyomortükrözés eredménye ez volt(gyomorszájnál lévő fájdalom miatt): Lelet: Cardia lazán zár. A nyelőcső nyálkahártyája a cardia felett hyperaemias,...
        Kedves Doktorúr! Nyár óta úgy döntöttem egészségesen étkezem és kerülöm a sok szénhidrátot, cukrot. Naponta sportoltam és továbbra is ezt teszem, de mégis mióta életmódot változtattam, azóta haspuffadással küzdök és körülbelül 2...
        Tisztelt Doktor Úr! Mai napon kaptam meg nőgyógyászati cytológiai vizsgálatom eredményét, melyben a következőket írták: A kenet minősége: értékelhető, de Indoklás: cytolysis. Zavaró mértékű lob. Helyenként vastag. Részletes...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár napja tűnt fel egy panaszom. Ha leülök fájdalmat érzek a végbéltől egészen az alhasamig. A menstruációm is 2 napja jött meg és szexuális együttlétek alkalmával is fájdalmat éreztem. Ezek összefüggésben...
        Tisztelt Doktor Úr! 29. éves vagyok. 2 és fél éve volt az első gyomortükrözésem, melynek orvosi véleménye: Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel ; Gastritis k.m.n.; Rekeszsérv, kizáródás vagy üszkösödés nélkül. A mintavétel...
        Kedves Doktor Úr! Tegnap voltam a Klinikákon, mivel partneremről kiderült, hogy egy évvel ezelőtt HPV-t tipizáltak nála. Megijedtem, úgyhogy elmentem egy HPV-szűrésre. Semmi tünetem nincs, az orvos azt mondta "minden szép" kívül-belül,...
        üdvözlöm Dr ur.A kérdésem az lenne hogy laktoz intoleráns vagyok genetika teszt alapján C C eredménnyel.Ugy tudom ez Genetikai laktózintolerancia.A kérdésem az lenne hogy én igénybe vehetem e az adóvisszatéritést visszamenöleg.A teszt...
        Kedves Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni Öntől, hogy mit tehetnék, mert eléggé nyugtalanító a helyzetem. Pár hete kezdődő tüneteim a következőek: Rendkívüli fáradtság érzet, hasmenés, a széklet színének és állagának...
        Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm a válaszát az erozív nyelőcsőgyulladással kapcsolatban% Akkor a Candidát kizárhatom. A probiotikumot(Actilac) mától újra szedem az ön tanácsára és 1 hónap Controloc után ha nem múlik a...