• Gyomor, alhasi és derékfájás, diszkomfortérzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Kb. egy hete elkezdett késszúrásszerűen fájni a gyomrom jobb oldala a köldököm magasságában. Ezt követően a derekam is fájni kezdett, majd a gyomortájéki fájdalom lejjebb húzodott - szintén a jobb oldalon - a köldökömtől kb. fél tenyérni magasságban, majd pedig az alhasamba is jelentkeztek a szúrő fájdalmak. Ha teljesen kiegyenesedek, akkor olyan, mintha húzódna az egész jobb oldalam a gyomromtól az alhasamig. A székletem váltakozó (néha hasmenés, néha pedig normális), de mindig sárgás színű és csípős (függetlenül az elfogyasztott ételtől). A hasam - főleg a közepe - felpuffad. Amikor a fájdalmat érzem, akkor émelygek is és kiver a víz. Hőemelkedésem nincs.Ha eszem, akkor a tüneteim javulnak. A furcsa érzés a gyomrom jobb oldalán azonban állandó. A tünetek inkább csak akkor erősödnek fel, ha tudom, el kell mennem otthonról vagy az irodából. Kb. fél éve voltam hasi ultrahangom, a leletem negatív volt, nőgyógyászati szűrésen 1 éve voltam, annak eredménye is negatív volt. Korábban a háziorvosom Ulprix 20 mg-os tablettát írt a sav túltengésemre, refluxos tüneteimre, most azt kezdtem el most szedni, napi 2*1 tablettát. A pánikbetegségemre Zoloftot szedek, napi egyszer. Kb. egy hónapja hagytam abba a fogorvosom által - egy foggyulladásra - felírt Alko-Duo nevű antibiotikum szedését, melyet kiegészítettem probiotikummal, de így is emésztőrendszeri problémákat (hasmenést) okozott. Sajnos a háziorvosom jeleneg három hetes szabadságát tölti, ezért fordulok Önhöz. Kissé aggódom a tünteim miatt, mivel a családban - édesanyám oldaláról- volt már daganatos megbetegedés, de remélem, hogy a szorongásos betegségem miatt felnagyítom a tüneteket. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a Hasi fájdalom témában

        Az antibiotikum szedés magyarázhatja a hasi panaszok fokozódását (a párhuzamos probiotikumszedés ellenére). Érdemes lenne azért egy széklettenyésztést és egy labort végeztetni, addig is más típusú probiotikumot megpróbálni (pár hétig), enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset. Gyógyszeresen a Duspatalin vagy Meteospazmyl tabl. használata megpróbálható. A családi terheltség miatt a későbbiekben érdemes vastagbél-vizsgálatot is kérni, de a jelenlegi tünetek nem utalnak rosszindulatú betegségre.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. július 17., 14:26; Megválaszolva: 2017. július 19., 07:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Terhességem 4. Hónapjában vettem észre bal lábamban fájdalmat. Monoton érzés! Újra es újra főként bal csípő, vádli, boka környéke. Nyomásra, feszítésre faj, még is jó érzés. Kisfiam már 13 hónapos,...
        Tisztelt doktor Nő! A leletemen a következő elteresek szerepelnek: vizelet fajsúly ✓1.030, vizelet keton 1+,se glükóz 4,77 (ennél az adatnál nincs megjelölve a referencia értéke);se kreatin 41,Rdw 11, Érdeklődni szeretnék hogy mit jelentenek...
        Tisztelt Doktor Úr! Már gimnazista koromban fásliztam a lábam a kitüremkedő viszér miatt. 3 gyermeket szültem mind a három szülés után felületes viszér gyulladást kaptam és egyet a harmadik terhesség alatt, kétszer volt mélyvénás...
        Szép Napot!! Vérvételen voltam és az eredménnyel kapcsolatban kérdeznék csak eltérés volt a következőknél: MPV :7 és a Vvt süllyedési sebesség : 46 Ez jó? Vagy baj Ez érdekelne nagyon köszönöm válaszát előre is!