• mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor ur! panaszaim kb 3 honapja kezdődtek jobb alhasi fájdalommal vakbélre gondolva ügyeletre mentem de a doktor úr szerint nem vakbél volt(évente 1 szer megyek sbo ra vakbél gyanúval).Panaszaim azóta is tartanak az egész hasra át terjedt a fájdalom ami néha görcsös néha szúró néha erős néha gyengébb de mindig (néha derékba sugárzó)érzem.Minden reggel korán kelek hasi görcsre és széklet üritési ingerre ha székelek(híg) utánna jobban fáj de néha meg könnyebbülök délutánra van mikor elmulik a fájdalom van mikor nem vannak jobb és rosszabb napok van mikor 2 falat étel sem esik jól és székelési ingerem van étkezést követően.2 3 éve ilyen időszakban elő szoktak jönni hasi panaszok de nem ilyen mértékű és ennyi ideig nem szokott tartani.Bár nagyon sok megrázkódtatás ért és nagyon hipochonder vagyok nagyon félek hogy rákos vagyok.Hozzá teszem 25 éves vagyok de mégis nagyon félek a ráktól magán gasztroenterológushoz fogok időpontot kérni de a legrosszabbra gondolok és nagyon félek a tükrözéstöl is de legjobban a diagnózistól kérdésem az lenne hogy ön szerint meg alapozott a félelmem a tüneteim vastagbél rákra utalnak? valaszat elore is koszonom:krisztina

        Dr. Plósz János válasza a Hasi fájdalom témában

        A panaszok és életkora alapján nem a rosszindulatú folyamat a legvalószínűbb diagnózis, azonban gyulladásos bélbetegség okozhat ilyen tüneteket, mindenképp érdemes széklettenyésztést illetve vastagbélvizsgálatot végeztetni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. május 16., 16:57; Megválaszolva: 2017. május 16., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: