• Gastritis es fekely

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Ur. Marcius 1en diagnosztizaltak egy 2 es egy 1 cm nyombelfekelyel. Ulceri bulbi duodeni hatso fali melyen kivajt kissing ulcers Forrest IIc. A szovettan mersekelt aktiv h pilori asszocialt gastritis intestinalis metaplaziaval. Kerdesem mennyire nagy a baj a metaplazoa miatt. Azt irja az antrumban fokalisan intestinalis metaplazia figyelheto meg. Errol azt olvastam rakos leszek es rettegek tole. A h pilorira kaptam amoxicilint es klaritromicint beszedtem 14 szemet. Sajnos a tajekoztatot nem olvastam el figyelmesen a controc 40 mg reggel es este szedte ebredes es lefekves elott. Sajnos este eves utan Mikor az antibiotikumot szedtem az antibiotikum elott reggel 2 oraval igy jott ki a 12 ora az antibiotikumok adagja kozt ezt mertem. Az lenne a madik kerdesem mivel nem eves elott es nem az antibiotikummal egyidoben szedtem a controckot okoztam valami nagy bajt esetleg gyomorrakot? 2 honapja szedem a 2×40g controlocot es meg egy honapig kell szedni akkor megyek fujas teszte a heli miatt. Dietazom es probalok nem stresszelni de ez most bosszant egyreszt a metaplazia masreszt a rossz adagolas. Koszonettel varom valaszat. Tisztelettel Hajni

        Dr. Plósz János válasza a ulcus témában

        A rossz adagolás miatt nem kell aggódnia, sőt a metaplasia miatt sem, valószínűleg a gyulladás megszűnését és a helicobacter kiirtását követően az is megszűnik. A metaplasia jelenléte nem jelent szükségszerűen rosszindulatú átalakulást, csak kockázatot.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 29., 13:20; Megválaszolva: 2017. április 29., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: