• Hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Körülbelül másfél hónapja a köldököm jobb oldalának környékén tompa alhasi fájdalomra lettem figyelmes, amit puffadás is kísért. A háziorvosomhoz fordultam, aki a kivizsgálás után diétát és probiotikum szedését írta elő, ezzel egyetemben pedig vérvételre is elküldött. A fehérvérsejtszámom 43,7% volt. A vérvétel idején Bell-féle idegbénulással kezeltek. Az alhasi fájdalom úgy körülbelül 2 hétre elmúlt, de most ismét jelentkezett és ezúttal már nem csak egy helyen érzem ezt a tompa fájdalmat, hanem a gyomorszájamnál is. Rendszeresen van székletem, hasmenést, illetve heves bélmozgást csak a fájdalom ismételt megjelenésének első 1-2 napjában tapasztaltam. Étvágyam van, lázam nincs. A háziorvosomat ezúttal is felkerestem, aki azt mondta megemelhettem magam. Ön szerint mi lehet a fájdalom oka? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a Hasi fájdalom témában

        Ha a fájdalom jelentkezésekor hasmenés illetve élénkebb bélmotilitás is észlelhető volt, akkor a a panaszt jó eséllyel gyomor-bélhurut okozta. Ez a kórkép általában öngyógyuló, de haspuffadás, mérsékelt hasi fájdalom még megmaradhat pár hétig. A mielőbbi teljes gyógyulást a probiotikumok használata, a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása segítheti elő.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 20., 20:22; Megválaszolva: 2017. április 20., 21:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: