• Merre tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Hátha Ön tud segíteni… Kb. 2 éve fordult elő először, hogy hirtelen görcsös fájdalmat és belülről kifelé tartó feszülő érzést éreztem a húgycső környékén, és attól kicsit felfelé és felfelé, kb. 1 tenyérnyi területen. Semmi kiváltó okát nem tudom a fájdalomnak, éppen autóban ültem. A fájdalom kb. 1 óráig tartott, fájdalomcsillapító, illetve görcsoldó nem használt. Ez az érzés az elmúlt 2 évben egyre gyakrabban fordult elő. Eleinte kb. havonta egyszer, aztán kb. kéthetente, most már kb. hetente. A görcsös és feszülős tünetek hosszúsága változó, pár perctől akár 1 óráig is tarthat. Van, hogy napjában többször is előfordul, van, hogy hetekig semmit nem érzek. Más tünetem nincs, nem kell sűrűbben vizelnem, nem csíp, nem fáj a vizelés sem, a veséim sem érzékenyek, nem vagyok lázas sem. Voltam urológusnál (többnél is). Az első urológusnál a gyorsteszt vért mutatott a vizeletben, a doktor úr kért laborvizsgálatot és hasi UH-t. A hasi UH negatív lett, nem találtak semmit. 2016. decemberében a laborban klebsiella pneumoniae 10’5 tenyészett ki, erre Prixotert kaptam, dupla adagot. (Megítélésem szerint a kórokozó kitenyészése független a görcsös panaszoktól, mert mikor az urológushoz mentem, éppen erős „felfázásos” tünetekkel küszködtem, bár csak a gyakori vizelési inger volt tipikus, nem csípett, nem fájt a vizelés). A kontroll tenyésztés már negatív lett, de a gyorsteszt még mindig vért mutatott a vizeletben. Ekkor küldött tovább az urológus egy másik kollégájához, mert az eredeti problémámra (görcsös fájdalom) nem tudott megoldást. A második urológus is megnézte UH-al a hasamat, ő sem talált semmit, nála már vért sem mutatott ki a gyorsteszt, szerinte nem urológiai probléma, hanem nőgyógyászati. A nőgyógyász szerint nem nőgyógyászati a probléma, hanem urológiai… Annyi köze azért lehet a nőgyógyászati területhez, hogy orgazmus közben vagy után szinte mindig előjön ez a görcsös-feszülős fájdalom. Időközben újabb laborvizsgálatra került sor (2017. február), mert megint „felfázás-szerű” tüneteim voltak, de itt csak is csak a sürgető vizelési inger a tünet, sem nem csíp, sem nem fáj. Az eredmény Escherichia coli 10’6, erre Ciprinolt kaptam, szintén dupla adagot. A fentiek alapján van-e valamilyen ötlete, hogy mi lehet ez, összefüggésben lehet-e a görcsös fájdalom az utóbbi „felfázásokkal” (bár a görcsök akkor is vannak, amikor semmilyen „felfázásos” tünetem nincs) és legfőképp: hova menjek tovább, milyen vizsgálatok lehetnek szükségesek? Segítségét előre is köszönöm. Korábbi betegségeim: - 2005-ben melanoma a jobb láb nagyujján, csak műtét volt, azóta kontroll - 2007-ben Böck sarcoidosis, gyógyultnak nyilvánítottak, azóta kontroll - nyiroködéma kb. 20 éve mindkét lábfejemen - magas koleszterinszint (6-7 között) Andrea

        Dr. Papos István válasza a görcs témában

        Véleményem szerint a görcsös fájdalom és a felfázásos epizódok nincsenek összefüggésben egymással. Javaslom hólyagtükrözés elvégzését, hogy valóban kizárható legyen az urológiai eredet.


        Kérdés: 2017. március 01., 11:09; Megválaszolva: 2017. március 01., 21:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: