• Betaloc zok alkohol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Napi fél tabletta Betaloc zok gyógyszert szedek és az a kérdésem hogy lehet e alkoholt fogyasztani mellette ritkán.A tájékoztatón olvastam hogy emelheti a metoprolol szintet ami gondolom azt jelenti hogy csökkenti a vérnyomásom és a pulzusom. A válaszokat előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszer és alkohol témában

        Kedves Kérdező, igen Önnek igaza van. Az alkohol és a gyógyszerek kölcsönhatását azonban sok tényező befolyásolja (pl. étkezés, fáradtság mértéke stb.) Tapasztalatom szerint néha fogyasztott legfeljebb 2-3dl bor, vagy 1 korsó sör nem jelent problémát felnőtt, normál testalkatú férfi esetén. Természetesen vannak gyógyszerek, amelyek mellett tilos az alkohol fogyasztása. És vannak betegségek is, amelyek mellett szintén tilos az alkohol fogyasztás. Ezek tisztázása a beteget ismerő kezelő orvossal lehetséges. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. február 26., 14:56; Megválaszolva: 2017. március 01., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: