• Tüdőn lágyrészképlet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A CT vizsgálat a bal tüdőmben egy 5mm-es terimét írt le nov. 3-án. Előzőleg paraneoplasias szindroma gyanúja miatt mérték a CEA-t, ami 12, 7 volt. A helyi gyakorlat szerint 5-ig lenne a jó az érték. Több éve időnként visszatérő erős, fájdalmas ízületi panaszaim vannak,de mostanában ezek a panaszok nagyon enyhültek.Beutaltak malignus folyamat gyanúja miatt PET CT-re, ami viszont semmilyen elváltozást nem talált. Nem mutatta ki azt az 5mm-es lágyrészképletet sem. Igaz, azt is leírták, hogy a PET Ct nem belégzésben készül, mint a CT. Bronhoscópiát is csináltak, ennek még várok az eredményére. Tudom, hogy biztos diagnózist csak a szövettan után lehetséges, de olyan kicsi az elváltozás, hogy jelenleg ezt nem akarják még megvizsgálni. Attól tartok, hogy mire visszarendeltek 3 hónap múlva CT -re addigra, ha mégis baj van, talán már késő. Mit gondoljak, mit tegyek, nem tudom. Önnek mi a véleménye, ön mit tenne a helyemben?

        WEBBeteg szakértő válasza a paraneoplaisas szindróma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem írja hány éves, hol lakik, és pontosan milyen tünetek alapján állították fel a "paraneopláziás szindróma" diagnózist. Milyen egyéb tünetei vannak? Volt-e a közeli években daganatos betegsége-műtétje, stb.?
        Miért kérdem ezeket?
        Mert tudnám javasolni a "paraneopláziás szindróma" hazánkban legjobb szakértőjét, dr. Müzes Györgyi Tanár Asszonyt Budapesten, a Semmelweis Egyetem I-es vagy II-es (?) Belgyógyászati Klinikáján.
        Egyébként a bronchoscópos vizsgálat eredményét jó lenne minél előbb megszerezni.
        Azért az bíztató, hogy a PET/CT-n nem volt semmi.
        A képalkotó eljárásoknak is vannak korlátai, küszöbei. Egyes sejteket nem tudnak jelezni.
        Élve boncolni embereket viszont nem lehet.
        Ha minden negatív, akkor mellkas CT, tumor-marker, stb. ismétlés javasolt 2009. január vége-február eleje körül. Máris lefoglalni a helyeket!

        Tisztelettel:

        Dr. Nagykálnai Tamás onkológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-26 16:35:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 09:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: