• DEXA lelet értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az alábbi értékek alapján szeretném megkérdezni, hogy elég D vitamint és Calciumot szednem,(ha igen mennyit) vagy egyéb gyógyszerre is szükség van. ásványi anyag tartalom: Lumb. gerinc Z-score: - 1,43 T-score - 2,68 bal combcsont " - 0,44 " - 1,74 Densitometry adatok: -Z-score T-score L2 - 0,67 - 1,94 L3 - 0,97 - 2,29 L4 - 2,31 - 3,50 Total - 1,43 - 2,68 L1 - 3,19 - 4,48 Köszönettel: O Sné

        Dr. Puskás Réka válasza a dexa témában

        Kedves Kérdező! A lelete alapján mindenképpen kell kálciumot és D vitamint szednie. Naponta 1000NE D3 vitamin és kb 1000 mg kálcium szedését javasoljuk ilyen esetben. Mivel önnek pajzsmirigy betegsége is van, és gyenge a gerinc csontminősége, valószínűleg más gyógyszeres kezelésre is szükség van. A kezelés mikéntjét reumatológus fogja eldönteni, az ön társbetegségei és egyéb rizikófaktorai alapján. Nem nagyon sürgős, de a közeljövőben keressen fel reumatológust. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. augusztus 15., 09:07; Megválaszolva: 2017. augusztus 22., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Sedron75mg szedése után egy héttel Béta Crosslaps teszt értékem 169pg/ml (referencia érték 16-584) Mennyire kockázatos egy elhalt és fájdalmas fog eltávolítása,illetve kb mennyi idő eltelte után lesz kevésbé...
        Tisztelt Doktornő! Mivel március végére kaptam időpontot a reumatológiára, /visszarendelt/ ezért szeretném a segítségét kérni. A Dexa vizsgálat eredménye. Vizsg. ter: Régió BMD T-Score Z-Score AP gerinc L2 0,765 g(cm2 -3,6 -2,1 Bal...