• Tartós betegség - Csontritkulás (rachitis)?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Uram/Hölgyem! Érdeklődni szeretnék, hogy két és féléves fiamnál csontritkulást állapítottak meg, a csontritkulásos betegség tartós betegségnek minősül e?

        Dr. Balogh Andrea válasza a rachitisz témában

        Kedves Kérdező! Csontritkulás gyermekkorban nem szokott előfordulni legalább is nem a felnőttkori értelemben. Ha ilyen állapotot írtak le akkor annak meg kell keresni az okát és kezelni. Legtöbbször D vitamin hiány áll a háttérben vagy azzal összefüggő kórkép. Szóval mindig az okot kell keresni és azt kezelni. Ez az esetek nagy részében kezelhető csak akkor nem, ha genetikai betegség része vagy a miatt alakul ki. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. november 29., 17:32; Megválaszolva: 2011. december 01., 17:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: