• Lábszáron keletkezett vöröses, kemény göb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr. Három éve parkinson gondozásra küldtek.A gyógyszerek: PK-Merz, Mirapexin és Akineton. Ez után nem sokára a két kezemen elfehéredések, majd lila, vörös színű és fájdalmas. Raynaud szindróma. Asztmás vagyokmár 25 éve. Legutóbb 10x40mg.Solumedrolt kaptam. Ezután nagyon ödémás lettem, naponta vízhajtó és só. Szemem, szám kiszáradva, sjöger szindr. Hang. jav. Frontin 1es napi 3x1, este Valdoxan, szív és gyomor gyógysz. Most mindkét lábszáramon vöröses folt jelenik meg és nagyon kemény és fájdalmas.Tavaj trombózisom volt.

        Dr. Gál Mónika válasza a vörös csomók a lábon témában

        Kedves Kérdező! A lábszárak fájdalmas bőr alatti csomói leginkább egy érgyulladásból eredő betegségre utalhatnak, aminek a neve erythema nodosum. Nem ritka az autoimmun betegségekkel való együttes előfordulása. Tanácsos mihamarabb megmutatni bőrgyógyásznak vagy a Sjögren- szindróma miatt gondozó orvosának, mivel gyógyszeres kezelést igényel.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. október 30., 20:31; Megválaszolva: 2011. október 31., 19:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy