• Veszélyes a lipóma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyukámnak lipómája van, és nem tudjuk, hogy mi is lényegében a lipóma (zsírdaganat). Az orvos csak annyit mondott, hogy nem fontos megoperálni addig, amíg nem zavarja Anyukámat, vagy nem fáj. Kérem, mondja meg nekem, hogy mitől lehet, és van talán más módja is, mint az operáció, ahhoz hogy eltűnjön. Örökölhető betegség vagy sem?

        WEBBeteg szakértő válasza a Lipóma témában

        A lipoma a bőr alatti kötőszövetben lévő zsírsejtek jóindulatú elfajulása. Ezt a tokkal rendelkező elváltozást abban az esetben indokolt eltávolítani, ha növekszik, panaszt okoz, vagy esztétikailag zavaró. A kialakulásában szerepet játszik a hajlam, de ezirányú vizsgálatok nem történtek. Kialakulásának oka nem ismert, de teljesen jóindulatú betegségről van szó. A műtéten kívül egyéb hatékony módszer nincs.

        Tisztelettel:  Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-06-16 13:39:19; Megválaszolva: 2008. június 16., 13:39

        Tudjon meg többet: Lipóma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv. A könyökömön körülbelül 3 hónapja egy érdekes bőr kiütés vagy valami ilyesmi jelent meg. Elsőnek azt hittem var, de mikor leesett magától, utána megint elkezdett varasodni. Néha olyan mintha be lenne gyulladva, de néha mintha...
        Kedves Doktornő! Évek óta erős, de kezelhető bőrkeményedés van a talpamon. Az utóbbi hónapokban a bőrkeményedés mennyisége, minősége megváltozott. A színe barnásabb lett, kellemetlen szagú váladék szivárog belőle. Mellette több...
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Már néhány hónappal ezelőtt jelentkezett a panasz, amely során fájdalams szőrő érzést érzek szinte az egész testemen. Ilyenkor általában viszketés tör rám, de ez semmit sem segít a helyzeten. Ez az állapot 5-10...
        Kedves Dr. Bodnar Edina! A segitseget szeretnem kerni a kepen lathato es a nagy labujjamon kialakult ket valamivel kapcsolatban hogy tyukszemrol vagy esetleg szemolcsrol van e szo. A labujjam aljan talalhato valami 1 eve alakult ki egy uj magassarkutol es...
        Kedves Doktornő ! A tüneteim kb 1 éve kezdődtek. A bőröm erősen kiszáradt és erősen viszkető kiütések jelentek meg néha a lábszáramon és gyakrabban a has két oldalán. A különböző krémek nem igazán használtak. Később a fej...
        Tisztelt Doktornő! A nemi szervemen (a fityma alatti részen) már pár éve található két szemölcs, melyek aprók és teljesen fájdalommentesek (nem is emlékszem pontosan, mikor kerültek oda), ezért nem foglalkoztam velük. Nemrégiben azonban...
        Lassan egy hónapja vörös, viszkető foltok/kiütések vannak a felsőtestemen. A kép sajnos annyira nem adja vissza, de elég erős pirosak, legfőképp fürdés után vörösödnek ki. Naturland fürdőkrémet használok, valamint az orvosom javaslatára...
        Pár hónapja elkezdett viszketni a herezacskóm. Olvasgattam mitől lehet, vagy milyen krémet lehet rá használni. Se a canesten, bephanten, fumago krém, hintőpor nem segített. A viszketés olyan, ha elkezdem akkor majdhogynem piros marad a bőrfelület...
        Kedves Doktorúr/nő! Torok és fülgyulladásra kaptam 875mg-os Augmentin duót. A 10. szem után vettem észre hogy a vállaim, hátam felül, mellkasom kevésbé, de ott is vannak kiütések. Kicsik, pirosak, akár a pattanások, nem viszketnek, így nem...
        Tisztelt Dokntornő! Körülbelül 3 hete diagnosztizáltak nálam rühességet, amire akkor kénes kenőcsöt és Linimentum Scabicidum nevű ecsetelőt írt fel nekem a helyi bőrgyógyász. A kezelés sikeresnek mondható, hiszen az atkák eltűntek,...