• Veszélyes a lipóma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyukámnak lipómája van, és nem tudjuk, hogy mi is lényegében a lipóma (zsírdaganat). Az orvos csak annyit mondott, hogy nem fontos megoperálni addig, amíg nem zavarja Anyukámat, vagy nem fáj. Kérem, mondja meg nekem, hogy mitől lehet, és van talán más módja is, mint az operáció, ahhoz hogy eltűnjön. Örökölhető betegség vagy sem?

        WEBBeteg szakértő válasza a Lipóma témában

        A lipoma a bőr alatti kötőszövetben lévő zsírsejtek jóindulatú elfajulása. Ezt a tokkal rendelkező elváltozást abban az esetben indokolt eltávolítani, ha növekszik, panaszt okoz, vagy esztétikailag zavaró. A kialakulásában szerepet játszik a hajlam, de ezirányú vizsgálatok nem történtek. Kialakulásának oka nem ismert, de teljesen jóindulatú betegségről van szó. A műtéten kívül egyéb hatékony módszer nincs.

        Tisztelettel:  Dr. Boros Miklós sebész



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-06-16 13:39:19; Megválaszolva: 2008. június 16., 13:39

        Tudjon meg többet: Lipóma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Szeretném kikérni véleményét az alábbi tünettel kapcsolatban: Pár hete kezdődött, a péniszemen fura piros pöttyök jelentkeztek, és van, mikor teljesen száraznak érzem, ami le is hámlik a makkom tetejéről. A makkot...
        Kedves Doktornő! Az alábbi problémával fordulok Önhöz: 1 éves kislányomon 2 hete észleltünk piros kiütéseket a testén,a karjain,lábain és az arcán.Nem sokat de nem szépek,kidudorodnak.Nem vakarja őket.Az az érdekes hogy úgy észlelem...
        Tisztelt Doktornő! Az alkaromon,törzsemen, dekoltázson apró bevérzéses pontok vannak.Dörzsölésre kivérzik. Évekkel ezelőtt megvizsgáltattam. Nem tartották különösen veszélyesnek. Rutascorbin szedését javasolták.Akkor szedtem is...
        Tisztelt Doktornő! Évek óta fürdés, zuhanyzás után (hideg vagy meleg víz) erős viszketés kezdődik pár perccel a törölközés után, ami percektől akár 1 órán keresztül is tart, de gyakran olyan erős, hogy már szinte elviselhetetlen....
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Atópiás dermatitiszre kaptam Advantan krémet. Elfelejtettem személyesen megkérdezni, hogy mennyi ideig használjam, hogy ne alakuljon ki káros hatás?
        Tisztelt Doktornő! Július 1-én fürdés után vettem észre a bal csípőmön egymás alatt 4 db piros színű, kissé viszkető bőrkiütést, ezektől balra még egyet. Most lesz két hete, hogy megjelentek, már kezd elmúlni. A mai napon délelőtt...
        Tisztelt Doktornő! Uszodaszemölcsöt diagnosztizált a doktor, 2 hete, a nemiszervem feletti vékony részen, ahol érzékeny a bőröm is és nehezen tudom irritáció nélkül hajnyíróval leszedni. Infectodell ecsetelőt kaptam rá, amit kb 1 hete...
        Tisztelt Doktornő! A nagymamámnak kb. lassan egy éve elkezdett sebesedni a lába mintha megégett volna először a bal de pár hete már a jobb is. Mindkét lábán a bokája felett a hátsó részen tenyérnyi felületen. Sajnos nem hajlandó orvoshoz...
        Tisztelt Doktornő! Már 2 évvel ezelőtt egyszer megtörtént, s most újra kiújultak az arcomon. Nagy piros gumók, amikre akkor és most is azt mondták, hogy ciszta. Rengeteg krémet, gyógyszert kipróbáltam sikertelenül, ezért legutóbb a Sotretet...
        Kedves Doktornő! Kb. 1,5 éve borították be lágyékomat kis sárgás-barna foltok, tulajdonképp mintha kiszáradt bőr lenne, mivel lekaparhatóak. Eleinte nem foglalkoztam vele hisz azt gondoltam csak kiszáradt a bőr és majd elmúlik, de ennyi idő...
        Kedves Doktor Nő! A nyakamon,a hátamon és a dekoltázsomon olyan pattanások vannak, mintha egy szúnyogcsípés lenne, kitüremkedő, rózsaszín környékű, némelyiknek a közepén fehér folyadék van. Ez akkor jön ki leginkább ahogy megfigyeltem,...
        Két sebszerű, piros folt van a makkomon. Nem fáj, nem csíp, nem vérzik. Aggódom, mert nem tudom mi lehet ez. Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt doktornő! Anyukám problémája miatt írok. Ő jelenleg kórházban van, nőgyógyászati nagyműtéte volt. Ott bőrproblémájával most nem foglalkoznak. Ha kiengedik, azonnal orvosoz fog fordulni, de addig is érdeklődnék. Rövid...
        Üdvözlöm A péniszemen mikor felhuzom a bört egy kissebb fehér folt találhato amely nem viszket nem fáj nem terjed.Ha szárazon tartom javul de nem mulik a folt felülete néha hámlik de ha szárazon tartom a hámlás elmulik de folt marad....
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni hogy mitől lehet az hogy a testem bizonyos részein főleg a kezemen és néha a hasam mentén nagy duzzadt piros viszkető foltok jönnek ki egyre gyakrabban mostanában? Nem csípés mert azt veszem észre...
        Szabad-e az Exoderil krémet használni a szeméremdombra, és a nagyajkakra, azok "befordulására" a hüvelybejárat felé?
        Üdvözlöm! Hetek óta azt érzem, hogy mászik valami rajtam. Voltam bőrgyógyásznal de mivel látható elváltozás nincs a bőrön ezert nem is tudott mit csinálni. Ennek 2 hete. Azota én sem fedesztem fel elváltozást. Sokszor elofordult már, hogy...
        Kedves Dr. Bodnár Edina! Egy 18 éves fiú vagyok és eléggé zsíros bőrű. Sok a pattanás a vállamon illetve a hátam felső és középső részén. Gyakran előfordulnak miteszerek is. Általában kisebb, bár vörös pattanások ezek, de mikor...
        Tisztelt Doktornő! 6 hetes kislányom térdén van egy folt. Kérem, a fénykép alapján segítsen meghatározni, hogy mi ez. Anyajegy? Tejeskávéfolt? Ha tejeskávéfolt, akkor olvastam, hogy neurofibromatózis is lehet, amikor 6 folt található....
        A lábam hajlatában jelentkezett kb 2 hete egy vörös folt, aminek a közepe picit hámlik. Néha erősebben vörös, néha halványabb és kicsit viszket is. Nem emlékszem hogy megcsípett volna valami. De akkor mi lehet? És nem akar elmúlni.