• száj körüli arcpír lehetséges okai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Alsó és felső műfogsorom van. Bal alsó inyem kb két hete evéskor nagyon fáj, többször "ráharaptam". 5 napja Gingisol ecsetelővel bekenem ill.ezzel öblögettem naponta kétszer. Az inny fájdalom lényegesen csökkent, de nem múlt el. A bal állam alatti rész kissé megduzzadt. Ezzel nagyjából egyidőben az arcomon, a száj körüli 2 hosszanti ránc környéke kipirosodott és viszket. Először arra gondoltam, hogy a karácsony utáni bájgli dió tölteléke okozhatta. A bájgli saját készítésű, a töltelék tiszta dió, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz. (( 3 alkalommal kalcium pezsgőtablettával "kísérleteztem")). A pirosodás és a viszkető érzés azóta sem múlt el,ezért a dió érzékenységet kizártam. A pirosodásra Neogranormon kenőcsöt teszek kb egy hete, ill. aloe vera arctonikkal és körömvirág kenőccsel "kezeltem". Nem tudom eldönteni, hogy van-e okozati összefüggés a két dolog között, vagy csak véletlen egybeesés. Mellékelten küldöm a ma reggel készített fotót /nem borotválkoztam/. Kérdésem, hogy mi lehet az oka a prosodásnak? Javasolnak-e valamilyen kezelést ,iil. milyen szakrendelésre kellene elmennem? Válaszukat várva, Tiszetelettel: Lajos

        Dr. Bodnár Edina válasza a arc viszketés, kipirulás témában

        A kép alapján ún. seborrhoeás dermatitise van, ami valószínű a szájban lévő gyulladás miatt lobbant fel. Kezelje Alksebor krémmel.


        Kérdés: 2017. január 17., 11:19; Megválaszolva: 2017. január 20., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: