• Progresszív szisztémás scleroderma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ez év áprilisában megállapításra került a raynaud syndroma mellé a progresszív szisztémás scleroderma. A tüdőmben, cysztákat és fibrozisokat, a nyelőcsővem egy része nem mutat perisztartikát, Megszünt a nyál és könny termelésem is. A görcsök állandóan hol a kezeimet, hol a lábaimat, hol pedig a mellkas izomzatomat húzzák össze. MG tablettá szedek, a kálium szintem normális. Az utóbbi pár hétben gyakran hányok. Ezekkel a gondokkal kűzdök. Az lenne a kérdésem, hogy javulhat-e ez az állapot, fogok-e még tudni ujra dolgozni? van-e erre még valami gyógymód?

        Dr. Szántó Antónia válasza a Progresszív szisztémás scleroderma témában

        Kedves Hölgyem, ezeket a kérdéseket a kezelőorvosával kell tisztáznia, ennyi információ nekem túl kevés. A hányásra, nyelőcső motilitási zavarra pl. protonpumpagátló gyógyszerek lehetnek jó hatással, de ún. értágítók, statin, ACE-gátlók se, hiányozhatnak egy sclerodermás beteg kezeléséből. ÉS egyéb, immunrendszerre ható gyógyszerek is szóba jönnek, de ezeket az állapota határozza meg. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. május 02., 17:51; Megválaszolva: 2011. május 05., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: