• Napgomba ellen 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nemrég írtam a napgombával kapcsolatosan arról, hogy 3-4 éve van rajtam ugyan az a napgomba(nincs kiújulás csak egyszerűen nem múlik el) Azt a tanácsot kaptam, hogy menyek el bőrgyógyászhoz újra és ezt meg is tettem. Kaptam rá jódos szappant amivel mosakodnom kell, szalicilsavas lemosót és egy gombaellenes krémet. Az orvos azt mondta 1-2 hónap múlva fog elmúlni. 1 hete kenegetem és mosakodom azzal amit felírt de nem látok javulást sőt inkább úgy veszem észre, hogy romlik a helyzet. Kezdek nagyon kétségbe esni mert évek óta kenem és kezelem, fertőtlenítős szappannal mosakszom, átmostam minden ruhám és átgőzöltem vasalóval, eldobható törölközőt használok és az ágyneműmet is 2-3 naponta cserélem. Van egyáltalán értelme ezeket csinálnom? 1 hét telt el az orvos meglátogatása óta menyek el újra vagy várjam ki a megszabott időt? Lehetséges, hogy a jódos szappan miatt látom sötétebb színűnek? annak ellenére, hogy leöblítem a bőrömet tiszta vízzel? Kezdek nagyon türelmetlen és elkeseredett lenni. 2 éve van párom és szégyellem előtte, nem tudok kicsit kivágottabb ruhát viselni mert a nyakamon is kijött és az ujjatlan pólókról is le kell mondanom mert a hónom alatt is tele van. Hova fordulhatnék hormonális vagy immunrendszeri bajok esetén ha esetleg amiatt nem múlna? Segítség!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a napgomba témában

        A napgomba makacs kórokozó, a pigmentálódás sokszor a teljes gyógyulás után áll csak vissza. Alapvető fontosságú, hogy a hajas fejbőrt is kezelje Nizoral samponnal, és ennek a habját hagyja rajta a bőrén. Az immunrendszer erősítése céljából javasolt a cukros ételke kerülése, sok vitamin,probiotikum, bő folyadék, rendszeres testmozgás. A testre javasolt lenne Lamisil sprayt használnia.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 22., 07:07; Megválaszolva: 2010. július 23., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: