Flan karamellöntettel ? spanyol desszert

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2×7,5 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • fél rúd vanília

Elkészítés:

Először elkészítjük a karamellt: egy kis lábosban felteszünk 1 dl vizet 7, 5 dkg cukorral, amit fakanállal gyakran megkeverünk. Közben a krémhez felforraljuk a tejet 7, 5 dkg cukorral és a félbevágott vaníliarúddal. A 4 egész tojást felverjük, s a tejhez adjuk (a tejből egy keveset a tojáshoz adunk, majd így keverjük bele a tejbe, hogy ne csapódjon ki). Amikor kész a karamell, porcelán- vagy üvegtálba öntjük. Mikor kicsit kihűlt, a tojásos krémet ráöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőbe akkora edényt teszünk, hogy a krémes tál beleférjen, vizet öntünk köré és 20-30 percig hagyjuk gőzölődni. Ellenőrzésként hegyes kést szúrunk az édességbe: akkor jó, ha nem ragad rá a krém. Kivesszük, s hagyjuk kihűlni. Tálra borítva tálaljuk.

Hasonló receptek

Vaníliás omlós sütemény

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Téli gyümölcssaláta

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Karamellöntetes sült puding

Desszert, Nehéz

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: