Flan karamellöntettel ? spanyol desszert
Hozzávalók:
- 2×7,5 dkg cukor
- 5 dl tej
- 4 tojás
- fél rúd vanília
Elkészítés:
Először elkészítjük a karamellt: egy kis lábosban felteszünk 1 dl vizet 7, 5 dkg cukorral, amit fakanállal gyakran megkeverünk. Közben a krémhez felforraljuk a tejet 7, 5 dkg cukorral és a félbevágott vaníliarúddal. A 4 egész tojást felverjük, s a tejhez adjuk (a tejből egy keveset a tojáshoz adunk, majd így keverjük bele a tejbe, hogy ne csapódjon ki). Amikor kész a karamell, porcelán- vagy üvegtálba öntjük. Mikor kicsit kihűlt, a tojásos krémet ráöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőbe akkora edényt teszünk, hogy a krémes tál beleférjen, vizet öntünk köré és 20-30 percig hagyjuk gőzölődni. Ellenőrzésként hegyes kést szúrunk az édességbe: akkor jó, ha nem ragad rá a krém. Kivesszük, s hagyjuk kihűlni. Tálra borítva tálaljuk.
Hasonló receptek
Vaníliás omlós sütemény
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Téli gyümölcssaláta
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karamellöntetes sült puding
Desszert, Nehéz
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes