Karamellöntetes sült puding

Ételtípus: Desszert Nehézség: Nehéz

Diéta: Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Elsőként készítsük el a karamellöntetet: a cukor felét egy evőkanál vízzel keverés nélkül kis lángon olvasszuk össze sötét karamellé, majd osszuk el négy pudingformában, vagy egy közepes méretű kerek süteményformában. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a karamell teljesen megszilárduljon. A pudinghoz a tejet egy lábasban a félbevágott vaníliarúddal forraljuk fel. A tojást keverjük habosra a maradék cukorral, adjuk hozzá a már nem túl forró tejet ( a vaníliát vegyük ki belőle), keverjük el, és öntsük a már megszilárdult karamellre. A pudingformákat állítsuk egy magasabb falú tepsibe, amit töltsünk fel forró vízzel úgy, hogy kb. az edények feléig érjen, és tegyük a sütőbe 40 percre. Ha elkészült, legalább 2 órát hagyjuk hűlni. A tálaláshoz egy éles késsel válasszuk el a pudingot a forma falától, és borítsuk tányérra, hogy a megolvadt karamellöntet ráfolyhasson.

Hasonló receptek

Bögrés mákos

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kapucinus rizskuglóf

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Tepsis Rafaello

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: