Karamellöntetes sült puding
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 4 dl tej
- 3 tojás
- 1 vaníliarúd
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Elsőként készítsük el a karamellöntetet: a cukor felét egy evőkanál vízzel keverés nélkül kis lángon olvasszuk össze sötét karamellé, majd osszuk el négy pudingformában, vagy egy közepes méretű kerek süteményformában. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a karamell teljesen megszilárduljon. A pudinghoz a tejet egy lábasban a félbevágott vaníliarúddal forraljuk fel. A tojást keverjük habosra a maradék cukorral, adjuk hozzá a már nem túl forró tejet ( a vaníliát vegyük ki belőle), keverjük el, és öntsük a már megszilárdult karamellre. A pudingformákat állítsuk egy magasabb falú tepsibe, amit töltsünk fel forró vízzel úgy, hogy kb. az edények feléig érjen, és tegyük a sütőbe 40 percre. Ha elkészült, legalább 2 órát hagyjuk hűlni. A tálaláshoz egy éles késsel válasszuk el a pudingot a forma falától, és borítsuk tányérra, hogy a megolvadt karamellöntet ráfolyhasson.
Hasonló receptek
Bögrés mákos
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kapucinus rizskuglóf
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Tepsis Rafaello
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes