Kellel rakott burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 15 dkg főtt füstölt sonka
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg sajt

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk. A kelt megmossuk, középső, vastag erét kivágjuk, a zöld részeket csíkokra metéljük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát és a sonkát csíkokra vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Majd meghámozzuk, karikára vágjuk. A szalonnát nagyobb lábosban kisütjük. Zsírján üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a kelcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal meghintjük és megpároljuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belerétegezzük a burgonyát, a sonkát és a hagymás kelt. Minden réteget meglocsolunk tejföllel. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt megpirul.

Hasonló receptek

Toszkán ravioli

Egytálétel, Nehéz

Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Feta-sajtos rakott krumpli

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: