Toszkán ravioli
Hozzávalók:
- 30 dkg durum liszt
- 2 evőkanál olaj
- 30 dkg paraj
- 10 dkg sovány juhsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A lisztet kevés sóval, az olajjal és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjak. Kevés olajjal megkenjük és letakarva pihentetjük egy órát. A parajt megtisztítjuk és két percre forró vízbe dobjuk. Jól kinyomkodjuk és összevágjuk. Villával összetörjük a juhsajtot, majd összekeverjük a parajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a szerecsendióval. Kétfelé osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán 2 mm vékonyságúra nyújtjuk. Kiskanálnyi töltelékhalmokat rakunk az egyik tésztára. A közöket vízzel beecseteljük, majd ráborítjuk a másik lapot és a közöknél összenyomkodjuk. Derelyemetszővel kockákra vágjuk és bő, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük.
Hasonló receptek
Gyors túrógombóc - kefirből
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Ünnepi rakott gomba
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajttal töltött avokádó
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes