Vaniliás, mazsolás borkrém
Hozzávalók:
- 6 tojássárája
- 2 tojás
- fél l fehérbor
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 rúd vanília
- 1 kanál mazsola
Elkészítés:
A tojás sárgákat és a tojásokat felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a bort, a cukrot és az étkezési keményítőt. Kikaparjuk a vanília belét és azt is hozzákeverjük. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A kész krémet poharakba töltjük és hűlni hagyjuk. Aprósüteménnyel kínáljuk.
Hasonló receptek
Szendvicssütős túrós batyu
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Téli gyümölcssaláta
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Meggyes piskóta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes