Szendvicssütős túrós batyu

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 20 dkg schär mix c
  • 10 dkg schär mix b
  • 10 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • tej + víz
  • 1 tojás
  • cukor#A töltelékhez: 15 dkg áttört túró
  • reszelt citromhéj
  • 1 kanál tejföl
  • mazsola
  • cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a túrós tölteléket a tejföllel, cukorral, citromhéjjal és a mazsolával. Előmelegítjük a kétlyukú szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük, s mindkét mélyedésbe rakunk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi túrótölteléket, majd egy újabb evőkanálnyi tésztával befedjük. Vigyázzunk, a tészta mindenütt fedje be a túrós tölteléket, hogy a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb! Aki édesebben szereti, megszórhatja porcukorral.

Hasonló receptek

Diós-meggyes rakott kifli

Desszert, Közepes

Keringési problémák, Mogyorómentes

Gesztenyés szendvicssütős párnácskák

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Berliner

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: