Meggyes piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg rizsliszt
  • szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A rizslisztet és a szódaport hozzáadjuk. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, majd kilisztezett tepsibe simítjuk. A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk és ráhintjük a tészta tetejére. (Ha fagyasztott meggyel készítjük, ne olvasszuk ki előre a gyümölcsöt, mert finom zaftos lesz tőle a tészta a sütés után.)

Hasonló receptek

Túrófánk

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Berliner

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött körte

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: