Sütőtökös bárányszelet

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg bárányborda (csont nélkül)
  • 1,5 kg sütőtök
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • sáfrány
  • 10 dkg cukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

A húst 8 egyforma szeletre vágjuk. 3 evőkanál olajban aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fahéj felét, a gyömbért és a sáfrányt. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és 55 percig kislángon főzzük, közben többször megkeverjük. A tököt kockákra vágjuk és a maradék olajban 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a maradék fahéjat. Még 30 percig pároljuk, közben időnként megkeverjük. (A levének teljesen el kell főnie.) Összekeverjük a cukorral és még néhány percig sütjük, hogy a cukor karamellizálódjon. A húst tányérokra osztjuk, a cukros tökkel megszórjuk és a fűszeres főzővízből keveset melléöntünk. Kuszkuszt, rizst vagy fehér kenyeret kínálhatunk mellé.

Hasonló receptek

Keleti csirkefalatok pirított tésztával

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Borsófőzelék

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn

Rozmaringos sült csirke

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: