Feketebableves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 5 szelet pulykaszalonna
  • darabokra vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • apró kockákra vágva
  • 1 csésze reszelt sárgarépa
  • 1/4 csésze fagyasztott spenót
  • felengedve
  • lé nélkül
  • 2×50 dkg feketebab - konzerv
  • lé nélkül
  • 3×4 dl zsírmentes sótlan húsleves
  • 1/2 teáskanál só (tetszés szerint)
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

1. Egy nagy leveses edényben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a szalonnát és 3 perc alatt ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és további 4 percig sütjük, míg a hagyma üvegessé válik. Hozzáadjuk a sárgarépát, spenótot. 3-4 percig sütjük. 2. Az edénybe tesszük a többi kimaradt hozzávalót. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot és lassú tűzön 20 percig főzzük.

Hasonló receptek

Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós szárnyas-krémleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Joghurtos uborkaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: