Joghurtos uborkaleves
Hozzávalók:
- 45 dkg joghurt
- 1,5 dl tej
- 1 citrom leve
- 2 teáskanál olívaolaj
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomó oregánó
Elkészítés:
A joghurtot egy tálban a tejjel simára keverjük, a többi hozzávalót a felsorolás szerint hozzákeverjük. Végül a hámozott uborkát megszabadítjuk a magoktól és kockára vágva a levesbe keverjük. Jól behűtjük.
Hasonló receptek
Paprikaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Májgombócleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Palócleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes