Diabetikus almás túrótorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 2 közepes méretű alma
  • 1 citrom héja
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 és fél evőkanál gyümölcscukor
  • 100 ml víz
  • 2 teáskanál zselatin

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, vastag szeletekre vágjuk. Egy vastag falú serpenyőben a vajat a mézzel megolvasztjuk, belehelyezzük az almaszeleteket és néhány percig pároljuk az almát. Óvatosan kivesszük a már megpuhult almaszeleteket.A zselatint 100 ml langyos vízbe szórjuk, állandó keverés mellett felforraljuk, majd félretesszük hűlni.A túrót egy nagy tálba helyezzük, villával jól összetörjük, belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a gyümölcscukrot. Ha kihűlt, a zselatint is hozzáadjuk a túróhoz.Egy 18 cm átmérőjű tortaformát fóliával kibélelünk, úgy, hogy a végén maradjon mit visszahajtani a torta tetejére. A forma aljában egy rétegben elrendezzük az almaszeleteket, erre öntjük az ízesített túrót. Végül a fóliát ráhajtjuk és egy fél napra a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tortaformából kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.

Hasonló receptek

Cseresznyés jégdesszert

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Borsodó

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: