Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 26 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • csipetnyi só
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 alma
  • (2 sárgarépa)
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 0,8 dl frissen facsart narancslé
  • reszelt narancshéj

Elkészítés:

Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal. Reszeljük le az almát, (és a sárgarépát). Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. Konyharuhába tekerve több napig is eláll.

Hasonló receptek

Egyszerű túrós lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Amerikai almás lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Ananászos-túrós süti

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: