Zöldséges bableves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg bab
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • fél zellerdarab
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. ételízesítő
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 1 babérlevél
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál sűrített paradicsom
  • liszt
  • olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A babot előző nap beáztatom. Másnap folyó vízben egy szűrőkanálban átmosom, és kb. két és fél, három liter vízben fölteszem főni a fűszerekkel és a megtisztított, felaprított zöldségekkel együtt. Fedő alatt főzöm.Három evőkanál olajba egy csapott evőkanál lisztet keverek, és pár percig együtt pirítom állandóan kevergetve. Végül mikor levettem már a tűzről és kicsit hűlt, hozzáadom a pirospaprikát is. Mikor minden puha a levesben, a babérlevelet és a hagymadarabokat eltávolítom. A levével engedem fel a rántást kis adagokban, mindig kevergetve. Végül a már higított rántást öntöm bele a levesbe.

Hasonló receptek

Nyár végi leves

Leves, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Indiai Leves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Újházy-tyúkleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: