Indiai Leves
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 8 dkg lencse
- 50 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- kis gyömbérdarabka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
- vaj
- citromlé
- só
- cayenne-bors
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megsózzuk, bors, kurkuma és paprika keverékével fűszerezzük, azután állni hagyjuk. A lencsét sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a lencséhez adjuk és még negyedóráig főzzük. Ekkor összeturmixoljuk. A hagymát, gyömbért, fokhagymát felaprítjuk és vajon megpirítjuk. Ebbe kerülnek a húsdarabkák, melyeket szép pirosra sütünk. Ezután a húst a lencseleveshez adjuk és negyedóra alatt puhára főzzük. Citromlével ízesítjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtök-krémleves pirított baconkockákkal
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű sajtleves
Leves, Könnyű
Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes