Kalapos karfiol

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 karfiol (kb. 60 dekás)
  • 25 dkg darálthús (lehetőleg sovány karajból)
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • (bors)
  • 25 dkg brokkoli és kelbimbó

Elkészítés:

A karfiolról levágom a leveleit és egyben hagyva, forrásban lévő sós vízben, ami majdnem ellepi, 5-10 percig főzöm. Utána lecsöpögtetem. Bekapcsolom a sütőt és közben összegyúrom a darálthúst a tojással, kockára vágott hagymával, a brokkolival és a kelbimbóval, 2 evőkanál liszttel, sóval, borssal. Ezzel a húsmasszával beborítom a karfiolt. Egy tűzálló tálat kizsíroztam és beleültettem a kalapos karfiolt. 200 fokon, kb. 40 percig sütöttem. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Tejszínes zöldbabfőzelék-püré

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Legegyszerűbb rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Magyaros makaróni

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: