Rakott burgonya hallal
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 800 g burgonya
- 350 g tonhal
- 20 g vöröshagyma
- 120 g zöldpaprika
- 80 g paradicsom
- 100 ml zsírszegény tej
- 80 g zsírszegény tejföl
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapép
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- Őrölt bors
- Tengeri só.
Elkészítés:
A burgonyák héját alaposan megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és héjában kifőzzük őket. Ha megpuhultak, meghámozzuk, és egyenlő vastagságú karikákra szeleteljük őket. A tonhalat megmossuk, fűszerezzük a sóval, borssal, fűszerpaprikával és fokhagymapéppel, és egy teflonserpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát, amíg rózsaszínű lesz. A paprikából, a paradicsomból és a vöröshagymából lecsót készítünk. A tejet a tejföllel összekeverjük, és óvatosan felmelegítjük. Egy hőálló tálat kikenünk az olajjal, az aljára rétegezzük a burgonya felét egy sor vastagságúra, rátesszük a halszeleteket, megsózzuk, majd a maradék burgonyával befedjük. A tetejét sózzuk, rátesszük a paprikából, paradicsomból és vöröshagymából készített lecsót, meglocsoljuk a tejes tejföllel, és 200°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tápérték egy adagban: Energia: 371 kcal, Szénhidrát: 45 g, Fehérje: 23 g, Zsír: 11 g.
Hasonló receptek
Olasz tésztasaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségfalatkák olaszosan
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes