Keksz alatt sült tonhal

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 300 g tonhalkonzerv
  • 400 g barna rizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 szál szárzeller
  • 10 db sós kréker keksz
  • 6 dl zsírszegény tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanálnyi vágott
  • kapor
  • Tengeri só
  • őrölt bors.

Elkészítés:

Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a felszeletelt szárzellert, amit üvegesre párolunk. A lisztet hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük a kaporral, a sóval és a frissen őrölt borssal. A barna rizst pároljuk puhára, adjuk hozzá a tonhalat és keverjük össze. Tegyük egy tepsibe a tonhalas rizst, amit leöntünk a zelleres mártással. A tetejét megszórjuk az apró darabokra zúzott keksszel. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig süssük össze. Tápérték egy adagban: Energia: 334 kcal, Szénhidrát: 43 g, Fehérje: 18 g, Zsír: 10 g.

Hasonló receptek

Curry-s csirke mandulás rizssalátával

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséges tepsis burgonya

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótkrémleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: