Kacsamáj roueni mártáson

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg kacsamáj
  • 40 dkg karfiol
  • 3 dkg cukor
  • fél dl olaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
  • kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítés:

Karamellizáljuk a cukrot az olajban. Aprítsuk fel a zöldségeket és a hagymát, majd pirítsuk meg a karamellben. Szórjuk meg a liszttel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfűvel. Forraljuk össze a húslevessel és a tejszínnel. Csöpögtessük le a gyöngyhagymát és forraljuk össze a mártással. A szeletekre vágott kacsamájat kevés zsiradékban, lassú tűzön pirítsuk meg, amikor félig átsült, tegyük félre. A helyére az előfőzött, rózsákra szedett pagodakarfiolt tegyük és amikor megpuhult, tegyük vissza mellé sülni a kacsamájat. Úgy tálaljuk, hogy először a gyöngyhagymás mártást merjük a tányérra, arra tegyük a kacsamájat, végül a karfiolt.

Hasonló receptek

Tatárbifsztek

Előétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes

Málnakrém leves

Előétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Rizses fasírt falatkák

Előétel, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: